JULMA H x SAIRAS T

JULMA H x SAIRAS T

JULMA H x SAIRAS T

|

Kun kaksi naamioitua ug-rap legendaa yhdistää voimansa yhteisen levyn tiimoille, niin lopputulos ei voi olla muuta kuin murhaa… Oululaislähtöinen Julma H on yksi suomiräpin ikonisimpia hahmoja, jonka ulosanti ei ole koskaan kumarrellut minkään musiikin lainalaisuuksille. Raskaan sarjan hiphop-legenda tylyttää pop-räppäreille suoraan, mutta viihtyy teksteissään myös yhteiskunnallisten teemojen ja ongelmien äärellä. Julma H:n klassikkoalbumin “Al Qaida Finland” julkaisusta tuli viime vuonna kuluneeksi 10 vuotta.

Pohjalla gangin keulakuvaksi profiloitunut Sairas T on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut paikkansa suomiräpin maailmankartalla. Rumban toimittaja arvosteli Sairas T:n levyn pisteillä 0,0/10. Hänen mukaansa levy tuli “vaieta kuoliaaksi”. 32 viikkoa Suomen virallisella listalla, kultalevy kappaleesta Valkoinen käärme, ja kymmenet tuhannet fanit ympäri Suomea kertoo artistista kuitenkin täysin toisenlaista tarinaa.

Nämä mainstream räpin antiktistukset nähdään Hoodfesteillä yhteiskeikalla, jossa kuullaan heidän omaa- ja yhteistuotantoaan tunnin mittaisessa setissä. “Noi kuuntelee poppii, mä kuuntelen räppii!” Mitä sä kuuntelet?